Toplotne črpalke

Ali ste vedeli, da lahko z uporabo toplotne črpalke zrak-voda prihranite 40-60% pri računih za ogrevanje?

Toplotne črpalke zrak-voda so med najučinkovitejšimi toplotnimi črpalkami na trgu. Če želite zmanjšati ogljični odtis in povečati energetsko učinkovitost vašega doma, je nujno potrebna toplotna črpalka zrak-voda. Je poceni, preprosta in okolju prijazna izbira za vaš dom.

Toplotne črpalke zrak-voda odvajajo toploto iz zunanjega zraka in jo prenašajo v sistem na vodni osnovi. Ustvarjeno toploto lahko uporabimo za ogrevanje prostorov ali za oskrbo hiše s toplo vodo. Uporaba obnovljive energije zmanjšuje vaš vpliv na okolje in vam omogoča prihranek denarja.

Pravilno vgrajen sistem toplotne črpalke zrak-voda, ki je specifičen za dimenzijo vašega doma, zmanjša stroške ogrevanja za več kot 50%. Električni grelec, na primer, pretvori 1 kW električne energije na 1 kW toplotne energije; po drugi strani pa bo toplotna črpalka zrak-voda pretvorila 1 kW električne energije v 3,5 kW (skoraj 4 kW) toplotne energije, tako da boste prihranili pri računu za elektriko. Prednosti vgradnje toplotne črpalke zrak-voda: – Je ekološka izbira, ki proizvaja več kot polovico toplote, ki jo potrebuje vaša hiša, samo z obdelavo zraka. – Zahteva relativno nizke začetne naložbe in je del sheme za spodbujanje obnovljivih virov toplote. – Sistem toplotne črpalke zrak-voda je enostavno in hitro namestiti in ga lahko uporabite od prvega dne nakupa. – Toplotna črpalka zrak-voda vam zagotavlja obnovljivo energijo. – Toplotna črpalka zrak-voda se lahko vgradi tudi v primerih slabe kakovosti tal, kar izniči možnost toplotne črpalke na zemeljski vir. – Zaradi svoje majhnosti je mogoče namestiti sistem toplotne črpalke z zračno vodo, ne da bi vam bilo treba obnoviti hišo.

Če ste zainteresirani za izbiro celovite rešitve za ogrevanje gospodinjstva in oskrbo s toplo vodo, se obrnite na nas tako, da izpolnite obrazec na desni. Za vas bomo pripravili izračun toplotnih potreb in izbrali optimalno rešitev. Ta storitev je brezplačna in neobvezna! Prav tako, pa za vas opravimo brezplačen predogled objekta.

ECODAN ZUNANJE ENOTE

ZUBADAN ZUNANJE ENOTE

Potrebujete strokovno pomoč?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.

VitaTerm d.o.o.
Stična 178
SI-1295 Ivančna Gorica

PE Cesta na Krko 30
1290 Grosuplje
Slovenija
Tel: +386 (0)59 051 160
Fax: +386 (0)59 051 162
E-pošta: info@vita-term.si
www.vita-term.si